Na Cvjetnom trgu ponovno počelo postavljanje konstrukcije za Horvatinčićevu terasu

Građani Zagreba u nevjerici su danas pratili zbivanja na Cvjetnom trgu, gdje su radnici počeli postavljati konstrukciju za terasu kafića u vlasništvu Tomislava Horvatinčića, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, postavljanje konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu izazvalo je početkom listopada pravi bunt građana. Iz gradske uprave prvo su ustvrdili kako je sve obavljeno po propisima te da se poštuje gradski pravilnik za postavljanje objekata tog tipa, što je potvrdio i gradonačelnik Milan Bandić, no nakon mirnog prosvjeda građana i kritike niza udruga i stranaka, koji su ustvrdili da je navedeni gradski pravilnik prekršen, Bandić je ipak odlučio da će terase biti uklonjene.

Ipak, već je tada rečeno kako to ne znači da se terasa neće vratiti na Cvjetni, samo će biti manjih dimenzija i postavit će se između Varšavske i ulaza u prolaz Centra Cvjetni. “Pišu se nova rješenja, nova kvadratura i gospoda, ukoliko žele, će to prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti nijedne terase”, rekao je tada Bandić. Montiranje te manje terase počelo je, kako se čini, upravo danas.

Facebook Komentari