Grad Heroj 25 godina: Spomen-ploča u zahvalu medicinskim sestrama i tehničarima

medicinski tehničari

Hrvatska udruga medicinskih sestara posjetila je, treći put, grad Vukovar, položivši vijenac i zapalivši svijeće kod spomenika na mjestu odakle su ranjenici i osoblje vukovarske bolnice 1991. odvedeni na Ovčaru.

U povodu 25. obljetnice herojske obrane grada udruga je darovala spomen-ploču u zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima ratne bolnice Vukovar koji su svojim nesebičnim djelom tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani grada Vukovara od agresije. U Vukovaru je održana i osnivačka skupština 28. stručnog društva unutar Hrvatske udruge medicinskih sestara, pod nazivom Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, za koje je inicijativa pokrenuta na prvom simpoziju medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, održanom u Lipiku u listopadu 2016.

“Sve ono što su medicinske sestre činile u Domovinskom ratu, radile herojska i nesebična djela, treba ostati zapisano u stručnoj literaturi budućim generacijama medicinskih sestara koje će se školovati u srednjim školama, na preddiplomskim i diplomskim studijima. Želimo da se ne zaboravi sve ono što su medicinske sestre prolazile kroz svoj profesionalni rad”, rekla je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri.

Kazala je i da će se članice udruge svake godine vraćati u Vukovar kako bi odale počast poginulim i ubijenim braniteljima, ali i u svim gradovima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske postavljanjem spomen-ploče izraziti “veliko hvala” svim sestrama i medicinskim tehničarima.

Sudionici skupa u vukovarskoj bolnici odali su počast žrtvama Vukovara 1991. i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te posjetili vukovarski Memorijalni centar Domovinskog rata.

Grad Heroj 25 godina: Vukovar je stajao i stajat će sve dok protječu vode dunavske

VIDEO Potresno svjedočanstvo zagrebačkog branitelja Vukovara: Naši ljudi su umirali sveto

Premijera filma ‘Ovčara – neispričana priča’, Obuljen nije došla pa je izviždali

Facebook Komentari