Evo oglasa za najgori posao u Irskoj, a možda je samo realan: traži se debela koža, tetošenje šefa…

Aviokompanija Ryanair raspisala je natječaj za radno mjesto asistenta direktora, a umjesto uobičajenih floskula o poslu koji obuhvaća niz ugodnih i zanimljiv djelatnosti, kompanija je oglas objavila pod naslovom: Najgori posao u Irskoj.

Traži se, između ostalog naporni rad i tetošenje šefa.

I iako oglas nalikuje dobrom reklamnom potezu, direktor irske kompanije poznat je kao ekscentrična osoba, poznata po nekonvencionalnim idejama i bez dlake na jeziku.

Prije nekoliko je godina privukao veliku pažnju izjavom kako će putnicima početi naplaćivati usluge zahoda u avionu, što je zapravo bila šala.

Izgleda kako je ovaj put bio ozbiljan, prenosi Blic, jer služba za medije u Dublinu potvrdila je kako zaista traži asistenta.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 18.11., ali se od kandidata očekuje da ima debelu kožu, neograničeno strpljenje, da ima bogat repertoar dječjih pjesama i priča za laku noć, da mrzi besmisleno ćaskanje, da se uspješno nosi sa nedostatkom sna i kontaktima za vanjskim svijetom, kao i da ima sposobnost zadovoljavanja ega drugih ljudi.

Osim što se mora ubiti od posla, asistent će se morati dokazati i u poznavanju analize investicija i menadžmenta. Navijači Manchester United upozoreni su da se ne prijavljuju jer im prijeti mučenje i pogubljenje.

Facebook Komentari