Detaljan troškovnik jednog ugostitelja: Niste se bunili kad su propali mljekari, mali trgovci… tko će za vas?

Udruženje ugostitelja Grada Zagreba objavilo je na svojem fb-u detaljan toškovnik i objašnjenje što za njih znači povećanje PDV-a jednog svog člana koji je želio ostati anoniman, kaže, jer se bojim reakcije te raznoraznih inspekcija.

Zadnjih tjedan dana u moru negativnih komentara na pobunu ugostitelja protiv dizanja stope PDV-a začudila me količina krivih informacija s kojima javnost raspolaže te na osnovu istih stvara predrasude prema ugostiteljima.

Počnimo s nepotrebnim osuđujućim komentarima većine medija počevši od voditelja na Plavom radiju u jutarnjem programu 07.11.2016g, koji ni u jednom trenutku nisu pokušali razumjeti drugu stranu, već polaze od točke zašto ugostitelji nisu spustili cijene kad im je spušten PDV na 13%? U istom tonu nastavlja i voditeljica HTV-og Dnevnika koja u više navrata ponavlja istu rečenicu.

Jeste li se zapitali koliko su samim ugostiteljima dobavljači digli cijene, neki već onaj dan kad je PDV spušten? Shvaćate li da ti isti ugostitelji imaju druge troškove koje nitko ne spominje?

Jeste li pozvali nekog ugostitelja da vam objasni s kojim se sve problemima susreće te zašto se buni protiv dizanja stope PDV-a, te zašto cijene nisu spuštene?

NISTE!!!

Niže ću navesti podatke za 9 mj. 2016 godine koji bi trebao biti jedan od boljih mjeseci u godini, bar u mom objektu pa vas molim da mi objasnite na koji to način gospodo mislite da bih ja trebao raditi kad se PDV digne na 25%.

Iznosi plaća su neznatno promijenjeni jer je to podatak koji ne bih smio objavljivati, isto kao što su mjesečni prometi i porezi zaokruženi na najbliži mogući iznos.

Na kraju, zapitajte se koliko vlasnika kafića s skupocjenim automobilom i vilom od 200 m2 poznajete? Što je s onima koji sami rade u svom objektu, nerijetko i 2 smjene, rade posao voditelja, konobara, čistačice, knjigovođe. Što mislite kojih ima više?

Zakon će pogoditi i jedne i druge i kao u svemu do sada oni veliki će preživjeti a mali neće, a nemojte zaboraviti o tim malim ugostiteljima ovisi preko 50000 ljudi.

Povijest se ponavlja a ova porezna reforma znači kraj malim ugostiteljima koji ne mogu ostvariti dovoljno velik promet da bi mogli opstati.

Naši političari su kukavice, pravosuđe koje bi trebalo biti moralna vertikala društva je korumpirano, a mi i dalje sjedimo sa daljinskim na trosjedu i komentiramo. Do kada???

2009. godine smo imali preko 36000 malih trgovaca, koliko ih imamo sad? 2009. smo također imali preko 22000 proizvođača mlijeka, koliko ih imamo sad? I jednih i drugih manje od 9000. Je li potrebno nabrajati i ostale? Podsjeća li vas iduća rečenica na nešto?

„Prvo su uništili trgovce nisam se bunio jer nisam trgovac, zatim su uništili mljekare nisam se bunio, jer nisam proizvođač mlijeka…..neću dalje svi znate kraj, oni koji ne znaju tima će sinuti onog dana kad nagaze njih, a ne bude nikoga da se pobuni!

Ovaj post nisam mogao objaviti svojim pravim imenom i prezimenom jer se bojim reakcije te raznoraznih inspekcija.

troskovnik1

troskovnik2

troskovnik3

Facebook Komentari