Snijeg u Lici, ne krećite na put bez zimske opreme, jak i ponegdje olujan vjetar na Jadranu

Na širem području Gospića od jutros pada gusti i vlažan snijeg koji se hvata za tlo, nekoliko centimetara ugaženog snijega je i na kolniku autoceste A1 čvor Perušić prema Svetom Roku.

Na odmorištu Jadova zastalo je nekoliko šlepera, policija upozorava na oprez i obveznu uporabu zimske opreme. Teškoća u prometu ima i na županijskim i lokalnim cestama u Lici.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da su ukinuti zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama Gorskom kotaru na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Čabra i Vrbovskog te u Lici na području Gospića, Korenice, Udbine i Donjeg Lapca.

Oprez, ne krećite na put bez zimske opreme! Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Rijeka-Mali Lošinj.

Prema mjerenjima DHMZ-a, u 7 sati na Sljemenu je bilo 24 centimetra snijega, u Delnicama 18, na Risnjaku 7, a na Zavižanu 22 centimetra.

Osim kiše i susnježice te snijega kojeg će i sutra biti i u nekim nizinama unutrašnjosti, probleme u prometu stvara jak, ponegdje i olujan vjetar na moru.

Razlog ovako dinamičnom vremenu je premještanje ciklone preko naših krajeva te pritjecanje hladnog zraka sa sjevera kontinenta, gdje će sutra biti uglavnom suho, no poprilično hladno.

Facebook Komentari