Horvatinčiću zbog nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par ponovno će se suditi u Šibeniku

Zagrebačkom poduzetniku Tomi Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće u kolovozu 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par – ponovno će se suditi na Općinskom sudu u Šibeniku, donosi HRT.

Naime, Vijeće Županijskog suda u Zadru prihvatio je žalbe Općinskog državnog odvjetništva i optuženog Horvatinčića. Time je ukinuta prvostupanjska presuda Općinskog suda u Šibeniku iz 2015., a predmet se vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. Izjavila je to za Jutarnji list glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku Melina Gulin Pavlaković.

Općinski sud u Šibeniku Horvatinčića je u ranijem postupku 2015. osudio na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci uz rok kušnje od tri godine. Na ovakvu presudu šibenske sutkinje Maje Šupe žalbu je podnijela općinska državna odvjetnica Irena Senečić koja je, navodeći sve proceduralne propuste u presudi – za Horvatinčića zatražila bezuvjetni zatvor. Žalbu su podnijeli i Horvatinčićevi odvjetnici Branko Baica, Veljko Miljević i Velimir Došen – zatražili su oslobađajuću presudu, pozivajući se na vještačenje pomorskih stručnjaka koje je išlo u prilog Horvatinčiću te na njegovu privremenu duševnu poremećenost.

Facebook Komentari