U nedjelju Dan crvenih panda u Zoološkom vrtu grada Zagreba, upoznajte Emu i Popija!

DAN CRVENIH PANDA – Izumiranje životinja koje simboliziraju sreću!

crvena-panda-2

U nedjelju, 13. studenog, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Dan crvenih panda. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati.

Dan crvenih panda Zoološki vrt grada Zagreba obilježava već sedmi put. Time se želi ukazati na ugroženost ovog karizmatičnog sisavca i spriječiti njegovo izumiranje. Glavni su razlozi ugroženosti crvenih panda krivolov i uništavanje njihova prirodnog staništa.

Iako su crvene pande zaštićene u svim državama njihove prirodne rasprostranjenosti, podaci govore da se trenutačno u divljini nalazi jedva deset tisuća jedinki. Izlovljava ih se najviše u Kini i to zbog krzna i crvenog repa koji se koriste u mnogobrojnim ceremonijama, primjerice kod vjenčanja. Naime, crvene pande u kineskoj kulturi simboliziraju sreću i blagostanje. Nastavi li se s krivolovom i uništavanjem njihovih staništa, prijeti im izumiranje.

Posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba u nedjelju će moći doznati mnoštvo detalja iz života crvenih panda te bolje upoznati Emu i Popija – par panda koji na maksimirskoj adresi ljubuje već više od godinu dana. Naime, Popi je mužjak iz slavne obitelji zagrebačkih crvenih panda, a Ema ženka koja je u Hrvatsku stigla iz njemačkog Dortmunda.

O brojnim zanimljivostima iz života crvenih panda posjetitelji će moći doznati u edukativnom kutku, a u kreativnim radionicama izrađivat će se maske i repovi od crvenog papira. Djeca će moći naučiti i kako izraditi crvenu pandu od grančica bambusa te koja je poslastica tim životinjama posebno omiljena. Za najmlađe posjetitelje Vrta željne avanture priprema se poligon s preprekama nalik onima kakve pandama postavljaju krivolovci.

Facebook Komentari