Obama: Razgovarao sam s Clinton, ponosan sam na nju. Možemo se osjećati tužnima

Aktualni predsjednik SAD-a Barack Obama kazao je kako je ponosan na Hillary Clinton, a Donaldu Trumpu je poželio da bude dobar u obavljanju svog posla na mjestu predsjednika.

”Razgovarao sam s Clinton i slušao njezin govor. Ponosan sam na nju, radila je sjajno, bila je prva dama i sjajna senatorica. Jako sam ponosan. Ona je poslala jasnu poruku svim našim kćerkama da mogu dogurati visoko u politici. Uvjeren sam da će nastaviti raditi za građane SAD-a.

U ovakvoj situaciji možemo se osjećati tužnima. Ali mi smo prije svega patrioti. Svi želimo ono što je najbolje za zemlju, a to je i Trump rekao. To je nešto što naša zemlja treba. Moramo biti ujedinjeni, poštivati institucije i jedni druge. Nadam se da će Trump zadržati ovaj duh i vladati ovako.

Rekao sam članovima mog tima da ponosno drže glavu visoko jer su radili sjajan posao bez pompe. Svi iz agencija i drugih sfera su nastojali da administracija radi bolje i bude učinkovitija. Ima puno posla koji je ostao i Trump će morati biti bolji od onog prošlog.

Svi u mom timu trebaju biti ponosni na sve što su postigli.

Bila je ovo teška kampanja i utrka, mnogi su razočarani, ali to je karakteristia demokracije. Ima tu nekad buke i natjecanja, ali za mlade ljude koji su u politici tek na početku te su razočarani rezultatom, želim reći da ne smiju klonuti duhom. Nemojte misliti da ne možete učiniti razliku. Nekad gubite u izbornoj utrci. Imamo tu neku stazu koja ide cik-cak, ali nekad se krećemo naprijed, a nekad natrag. I to je u redu. I ja sam gubio izbore.

Tako politika funkcionira. Pokušavamo uvjeriti ljude da smo u pravu i onda oni glasaju. Ako izgubimo, razmišljamo i učimo na greškama pa se vraćamo u političku arenu. Moramo ići naprijed u dobroj vjeri da pomognemo građanima. To je osnova za uspješnu demokraciju. Tako funkcionira naša zemlja. Promoviramo slobodu. Zato sam ja i uvjeren da će se ovo putovanje nastaviti. Nadam se da će naš sljdeći predsjednik biti u svemu tome uspješan.

Mogu reći da imamo neke rezultate i da predajem palicu jer svi smo mi na kraju na istoj strani”, kazao je Barack Obama.

Facebook Komentari