Legenda: Mate Mišo Kovač mogao bi biti prvi hrvatski pjevač kojeg će se slušati – na Marsu

Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba, stihovi su hita legendarnog Mate Miše Kovača (75) koji bi uskoro mogli odjekivati na Marsu.

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity. Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabel, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Vrtile su se pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbe.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je NASA-i poslati glazbeni prijedlog naših čitatelja, obožavatelja Miše Kovača.

“Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane”, rekli su iz NASA-e. Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pjesama na Crvenom planetu, emitirati Mišin hit i nadaju se da će to biti uskoro. Mate Mišo Kovač tako će postati prvi hrvatski pjevač čija će se pjesma oriti svemirom.

Šibenski pjevač nije skrivao oduševljenje kad je čuo da je NASA službeno prihvatila prijedlog čitatelja 24sata. Razgalile su ga i pohvale NASA-inih stručnjaka koji su slušali njegovu pjesmu.

“Kad zavrte moju pjesmu na Marsu, bit će to moj najveći glazbeni uspjeh, a onda je to i najvažniji uspjeh hrvatske glazbe za sva vremena”, rekao je Kovač.

Facebook Komentari