Glavni odbor SDP-a zasjeda na Iblerovom trgu, pripremaju se unutarstranački izbori

Glavni odbor SDP-a zasjeda na Iblerovom trgu od 10.30 sati i trebao bi potvrditi kandidacijske liste za predsjednika stranke, Glavni odbor te Predsjedništvo.

Na dnevnom redu je, naime, Izvješće Središnje izborne komisije o provedbi i završetku kandidacijskog postupka za predsjednika/cu SDP-a i utvrđivanje kandidatura za članove i članice tijela SDP-a, javlja N1.

Od svih kandidata koji su predali više od tisuću potpisa nužih za kandidaturu za predsjedničku funkciju, upražnjenu ostavkom Zorana Milanovića, nije uspio samo Dušan Polovina Lungo. Imao je više od tisuću potpisa, no Središnja izborna komisija utvrdila je nepravilno prikupljen dio potpisa.

Najviše ih je predao Davor Bernardić – čak 10.500, koliko je uoči prošlih izbora imao Zoran Milanović, u srazu sa Zlakom Komadinom. Zavišić smatra da je to jedan od načina da Bernardić pokaže svoju snagu i profilira se kao favorit i uoči službenog početka kampanje, koja je u stvarnosti započela danom odlaska Zorana Milanovića.

Zbog broja njegovih potpisa, ali i navodnog slanja provokatora na skupove drugih kandidata, Bernardić se ovih dana našao u fokusu javnosti, no Glavni odbor je usvojio njegovu kandidaturu, koja je imala i daleko više potpisa od nužnih tisuću.

Stranka će kandidatima nadoknaditi troškove za unutarstranačku kampanju, ali ne slanjem novca na njihove račune, već podmirivanjem potrošenog na benzin, letke, mobitele i slično.

Što se tiče izbora za vodeća tijela stranke, više od 400 kandidata prijavilo se za Glavni odbor, a za Predsjedništvo više od stotinjak.

Facebook Komentari