Izetbegović: Nemam veze s uhićenjima, ugroženost Hrvata je mantra, Bošnjaci ostaju kraćih rukava

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je iznenađen reakcijama iz Hrvatske zbog uhićenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane u Orašju.

“S obzirom da se radi o Hrvatima koji su optuženi za ratne zločine imamo jaku reakciju hrvatskog člana. Mislim da to trebamo pustiti sudovima i tužiteljstvima. Ne možemo se uplitati u njihov rad”, kazao je Izetbegović.

Kako tvrdi, iznenadile su ga žestoke reakcije iz Hrvatske.

“Mene je začudila reakcija iz Hrvatske, neki stavovi prema nama političarima. Nismo mi suci, ne mogu se političari i ne smiju se uplitati”, poručio je Izetbegović.

Lider SDA prokomentirao je navode o ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“To je jedna mantra koja se pokušava etablirati. Hrvati u FBiH drže na tisuće mjesta u upravnim i nadzornim odborima. Bošnjaci ostaju kraćih rukava. Bošnjaci su tri puta brojniji od Hrvata. Ne možete nijednu odluku donijeti bez konsenzusa s Hrvatima”, kazao je Izetbegović, prenosi Dnevni avaz.

Izetbegović je odgovorio i na pojedine optužbe iz Hrvatske.

“Kakve ja mogu imati veze s uhićenjem pripadnika HVO-a? Slabo mene više što plaši, nakon što smo sve preživjeli. Ne mogu se baviti onim gdje nemam utjecaja. Kakve ja mogu imati veze s tim?”, rekao je Izetbegović.

Dotaknuo se i odnosa sa svojim koalicijskim partnerom, liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

“Moji odnosi s Radončićem su službeni, hladni i mi nismo u koaliciji zbog Radončića i Izetbegovića. Nije riječ o vlasti već o stabilnosti. SBB i SDA nema alternative. Ako bilo koja bude isključena, nećemo imati stabilnosti u državi”, kazao je lider SDA, piše Avaz.

Facebook Komentari