Vesna Škulić: Mislim da će kampanja biti fer i poštena, skupila sam oko 3000 potpisa

“Mislim da će kampanja biti fer i poštena, u svakom slučaju u duhu socijaldemokracije za socijaldemokraciju”, predviđa Vesna Škulić (SDP), koja je na Iblerovom trgu predala potpise za kandidaturu za predsjednicu SDP-a.

Prikupila je, navodi, “negdje oko 3.000 potpisa”.

“Nisam sigurna, jer sam do prekjučer bila na terenu – krenula sam s dva tjedna zakašnjenja – i imam virozu. Ukupno oko 170 stranica”, kazala je.

Govori se kako je SDP pao na niske grane, pa je Škulić upitana kako to misli popraviti.

“Pa ne bih govorila na kojoj smo grani, ali svakako mislim da je SDP skrenuo s lijevog centra u desno i SDP treba vratiti SDP-ovkama i SDP-ovcima, baviti se socijaldemokracijom i onime što ona zagovara: socijalne vrijednosti, manjinska prava, sve one marginalne skupine u društvu o kojima u javnosti nema puno riječi”, kazala je.

Na pitanje što misli o izbacivanju “partije” iz naslova stranke, o čemu su se raspisali mediji temeljem neimenovanih izvora iz stranke, kaže:

“Mislim da se time ne trebamo zamarati, to nije tema kampanje i tko to plasira ne želi dobro Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske”, naglasila je.

Upitana je i za komentar o prijeporima oko toga je li moguće da je Davor Bernardić, njen protukandidat, prikupio više od 10.000 potpisa, iako SDP ima manje od 40 tisuća članova.

“Moguće je skupiti 10 tisuća potpisa, on ima veliku ekipu iza sebe i sumnjam da bi si to dozvolili”, kazala je o mogućem falsificiranju (broja) potpisa.

“Bavila sam se sobom, svojom kampanjom i ljudima koji su mi pomagali na terenu”, dodala je.

Share This Article