Traži se povećanje kvote uvoza radnika, Sever kaže da poslodavci trebaju bolje planirati

Hrvatska udruga poslodavaca zatražila je od Vlade hitno donošenje odluke o broju radnih dozvola za strance za sljedeću godinu.

Kažu da, unatoč velikom broju nezaposlenih, poslodavci ne mogu u Hrvatskoj pronaći dovoljan broj radnika u nekim sektorima. Ističu kako bi svako odugovlačenje negativno utjecalo na gospodarski rast.

Brodogradnja u Hrvatskoj je spašena, ali je za nju sve manje interesa. Teško je, primjerice, pronaći zavarivače i brodomontere. Među dvije tisuće zaposlenika Brodosplita je i stotinjak stranaca, a sljedeće godine trebalo bi ih biti 170. Naravno, ako to dopuste kvote za zapošljavanje stranih radnika.

Strani radnici potrebni su i u građevinarstvu, jer će bez njih realizacija mnogih projekata doći u pitanje. Posebno u turizmu.

Sindikati osuđuju uvoz radne snage pored stotina tisuća nezaposlenih kod nas.

Problem nije u nama, odgovaraju poslodavci. Traže i izmjene zakona kojima bi se kvote definirale na mjesečnoj, a ne na godišnjoj razini. Na taj način bi se dobila jasnija slika o stvarnim potrebama za inozemnom radnom snagom. Trenutačno dopuštena kvota iznosi 5000 stranih radnika na godinu.

I dok poslodavci pozivaju Vladu da ponovno poveća kvote za strane radnike jer tvrde da nemaju potrebno kadra na tržištu rada, istodobno je više od 200.000 nezaposlenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Je li moguće da u tolikom broju nazeposlenih nema onih koji su voljni i sposobni se ako je potrebno prekvalificirati i tako riješiti svoju egzistenciju? Ove je godine zaposleno 3115 stranih radnika.

O ovoj problematici u emisiji HRT-a Tema dana razgovaralo se s gostima Krešimirom Severom. predsjednikom Nezavisnih hrvatskih sindikata i Admirom Ribičić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Ribičić kaže da je Hrvatskoj krenulo, ali nedostaje kvalificirane radne snage za projekte koji se moraju odraditi sljedeće godine, nedostaje od radnika u brodogradnji do vozača teretnih vozila.

Sever kaže da nije točno da nema dovoljno kvalificiranih radnika, poslodavci kažu to krajem svake godine.
Ne vodi se sustavna politika, izrazito mali broj poslodavaca planira i ulaže u svoje ljudske potencijale, kaže Sever.

“Treba planirati kadrovsku politiku”, kaže Sever i dodaje da se poslodavci čude kad radnici traže veće plaće, jer su male.

Ribičić upozorava i da postoji rad na crno i siva ekonomija, te tvrdi da se radnici, koji postoje na zavodu za zapošljavanje, ni ne jave na razgovor da bi saznali kolika je plaća. Spominje i produktivnost, koja je u Hrvatskoj, kaže Ribičić, niska.

Sever ne prihvaća takvu ocjenu, kaže nisu radnici neproduktivni, što se vidi kad odu negdje van.

“Radnici su prisiljeni raditi na crno da bi prehranili obitelj”, kaže Sever.

Treba naći model kako obrazovati radnike i poslodavci trebaju planirati, treba ponuditi dobru plaću, kaže Sever.

Ribičić kaže da je HUP nesretan s ovakvim načinom određivanja kvote uvoza radne snage.

Facebook Komentari