Dalić objasnila koja će biti njena uloga kada Vlada ‘uđe u ritam’ i razlike s Goranom Marićem

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić govoreći u HTV-ovom Dnevniku istaknula je kako je nova porezna reforma jedan od bitnih elemenata za privlačenje investicija.

A da bi ona dala pune rezultate na poticanje gospodarskog rasta, u mom resoru planiramo niz mjera za ukljanjanje administrativnih barijera te ukidanje nameta poduzetnicima. Ukoliko s mjerama ne podržimo poreznu reformu ona neće dati planirane efekte, istaknula je ministrica.

Na pitanje o poskupljenju struje od nove godine, ministrica je rekla da se u ovih nekoliko dana uspjela samo načelno upoznati sa situacijom. “Ministarstvo zaštite okoliša traži rješenja kako bi se efekt povišenja naknade za obnovljive izvore energije ublažio kako bi građani ipak osjetili učinak smanjenja PDV-a na struju”, rekla je ministrica.

Govoreći o povećanju kvota za strane radnike, ministrica je rekla da se odluke o tome moraju donijeti na Gospodarsko-socijalnom vijeću u dogovoru sa svim socijalnim partnerima.

Svoju ulogu potpredsjednice Vlade vidi u smanjivanju, kako je rekla, “efekta silosa” među resorima. “Kada vlada uđe u ritam svatko radi svoj dio posla i moja uloga bit će poboljšanje komunikacije među ministarstvima i razbijanje internih barijera”.

Na pitanje o suradnji s ministrom Goranom Marićem, rekla je kako je on član Vlade i da svi oni zajedno imaju zadaću raditi na jedinstvenom cilju –  a to je što bolje upravljanje državom. “I tu različiti ekonomski stavovi postaju manje važni. Mi se sada nalazimo u sasvim drugom kontekstu, u kontekstu izvršne vlasti gdje svatko ima svoje zadatke u realizaciji ciljeva Vlade”, naglasila je.

Ministrica je potvrdila da je podnijela zahtjev za članstvom u HDZ-u početkom tjedna te da čeka odluku tijela stranke.

Facebook Komentari