Proslava 72. obljetnice u BiH završila na Kravicama: “Šta ćete vi Titovi antifašisti ovdje prosipati”

Danas je u Stocu u BiH obilježena 72. godišnjica antifašizma gdje su se skupile antifašističke organizacije iz cijele BiH.

Na skupu su bili i članovi ABNOAR Vogošća koji su imali dogovor da nakon završetka skupa u Stocu zajednički posjete slapove na Kravicama. Međutim, po dolasku na Kravice, prema riječima Besime Borić koja je svjedočila svemu, dogodile su se šokantne stvari, prenosi BiH N1.

“Parkirali smo autobus, a vođa puta je otišao pitati koja je cijena ulaznica. On se zadržao, a po povratku kazao da bi bilo najbolje da svi uđemo u autobus i krenemo kućama. Na pitanje zašto, odgovorio je kako je doživio vrijeđanje s riječima ‘šta ćete vi Titovi antifašisti ovdje prosipati'”, ispričala je Besima Borić za N1.

Ona je kazala da se svih 35 putnika pobunilo i krenulo prema ogradi odakle se vide slapovi.

“Nekoliko nas je prišlo kućici gdje se prodaju karte. U tom trenutku jedan čovjek nas je počeo vrijeđati i psovati. Drugi čovjek, koji prodaje karte, se ispričao i kazao da nas ne može pustiti jer se dolje nalaze kafići i da nas njihovi vlasnici ne žele ugostiti”, rekla je Borić.

Kada su pitali zbog čega se ovo događa, rečeno im je da ‘oni kao antifašisti nemaju tu šta tražiti’. Borić je uspjela fotografirati muškarca koji je prodavao karte, dok je zaposlenik koji ih je vrijeđao i prijetio okrenuo leđa kada je vidio fotoaparat.

“Neke od žena su reagirale burno, ali smo se udaljili jer je postalo nesigurno. Osobno sam zvala policiju HNK-a, ali mi je rečeno da to nije njihova nadležnost te da zovem policiju u Ljubuškom. Kada sam pitala za broj telefona dežurni policajac mi nije želio odgovoriti. Ovo je nevjerojatno. Mi se svi tresemo”, kazala je vidno potresena Besima Borić.

Ističe da joj je žao što cijela grupa nije krenula prema ulazu kako bi vidjeli šta bi se dogodilo.

Facebook Komentari