Srbiji zapinje s MMF-om, imaju standby aranžman, pa će teško povećati plaće i mirovine

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nisu se danas usuglasili oko razine povećanja plaća i mirovina, ali je planirano da razgovori o tome budu nastavljeni u sljedećih desetak dana, priopćio je ured za suradnju s medijima.

Predstavnici MMF pohvalili su u razgovoru s premijerom dobre rezultate koje je Srbija postigla i stanje u srbijanskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Tijekom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa.

Vučić je s predstavnicima MMF-a, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktualnim temama u vezi s aranžmanom MMF-a, navodi se u priopćenju.

Srbija je s MMF-om zaključila standby aranžman iz predostrožnosti u veljači 2015. godine, vrijedan oko milijardu i 200 milijuna eura.

Facebook Komentari