Glavašević: Više od 500 invalida moglo bi ostati bez osobnog asistenta; Lukačić: Sredstva su osigurana

Na samom početku današnjeg zasjedanja Sabora utvrđena je stanka na zahtjev nekoliko klubova, koji su se željeli očitovati o problemu osoba s invaliditetom koje će uskoro ostati bez osobnog asistenta.

Bojan Glavašević (SDP) upozorio je da bi 28.10. više od 500 invalida moglo ostati bez osobnog asistenta, jer istječe jednogodišnji projekt, a novi natječaj nije raspisan. Činjenica da je do ove situacije došlo predstavlja poraz sustava pred lošim političarima, rekao je Glavašević, apelirajući na premijera Andreja Plenkovića i ministricu Nadu Murganić da se pronađe način da se problem riješi.

Zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić izvijestila je potom zastupnike da je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganić, kad je stupila na dužnost – iznašla sredstva kojima će se financirati svi astitenti (njh oko 500) koji se financiraju putem europskog socijalnog fonda. Potom će biti raspisan natječaj. Zastupnica Mosta Ines Strenja-Linić potom je dodala kako će do kraja mjeseca biti omogućeno još 400 asistenata osobama kojima su oni potrebni.

Facebook Komentari