Pavelić: Plenković će imati široku podršku javnosti usprkos buni; Holy: Uvijek ima nezadovoljnih

Neven Pavelić, politički analitičar i Mirela Holy, bivša ministrica u Milanovićevoj Vladi gostovali su u emisiji Studio 4 gdje su komentirali novu vladu, ali i situaciju oko nove ministrice kulture koja je digla prašinu.

“Prošla vlada nije funkcionirala od početka, a vidjet ćemo još kakvi će biti rezultati nove vlade. Plenković je od početka pokazao da nije jedan specifičan političar za naše prilike. Nije ništa tajio, rekao je u startu da će to biti neka druga politika i na kraju da se neće uvući u niske strasti. On je vrsni pregovarač, a bio je vrlo uspješan i dok je kao izaslanik EU pregovarao u Ukrajini, a i kada je sastavio vladu. Bez obzira na kraju tko se bunio zbog odabira ministara, sigurno je kako će Plenković imati široku podršku javnosti”, rekao je Pavelić za Studio 4.

Holy je s druge strane rekla kako Plenković uživa zvjezdani status, ali da ne može biti popularan kada predvodi projekte koji zakidaju nekoga, misleći na odabir ministra kulture. Ipak, zadovoljna je što nije popustio pritiscima krajnje desnice.

„Uvijek ima nezadovoljnih. Bilo je stalnih pritisaka u vezi odabira kandidata, ali sad je jasno kako oni nisu urodili plodom. Svima nam je u interesu da vlada bude stabilna i da se pokrenu nužne reforme. Što se tiče medijskih natpisa o ministrima ja ću samo reći da se svašta piše, ali mi za to nemamo dokaza.“

Osvrnuvši se na aktivnost SDP-a u Saboru, komentirala je kako ne očekuje ništa, obzirom da su oni sad previše usredotočeni na odabir novog vodstva.

Pavelić je spomenuo i kako je Holy pala zbog običnog maila, a bila je najpoštenija ministrica u Milanovićevoj vladi.

„Plenković je eutanazirao svaku kritičku riječ medija stavivši Obuljen za ministricu”, rekao je.

 

Facebook Komentari