Grmoja: Ako nas HDZ iznevjeri, Most uvijek može izaći iz Vlade, možemo u oporbu

FOTO Dnevnik.hr

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja za Novu TV komentirao je novu Vladu.

Imat ćemo 20 ministara, a bio je plan imati manju i efikasnu Vladu, hoćemo li sada imati drugu najveću Vladu u Europi?

Drugu najveću u Europi, ali imamo isti broj ministarstava kao i prošli put, s tim da su svi ministri i potpredsjednici Vlade. Imamo jednog ministra bez portfelja, ali mislim da je najvažnije da ta Vlada bude efikasna. Uvjeren sam da će ona to biti i Most će nastojati biti konstruktivni dio te Vlade i u onim resorima koje imamo provoditi politike za koje smo se zalagali te također utjecati i u drugim resorima, na sve ono što smo zajednički dogovorili s HDZ-om.

Postoji li koalicijski sporazum ili sporazum o suradnji koji bi trebao riješiti prijepore koji se mogu dogoditi u ovakvim situacijama kada su političke opcije zajednički na vlasti?

Osim programa Vlade, dogovorili smo puno detaljniju razradu programa uz konkretne smjernice i rokove kad što treba odraditi. Uvjeren sam da sve što budu prijepori između HDZ-a i Mosta da će se formirati nekakve ad hoc skupine…, piše Dnevnik.hr.

Nećete nikakve sporazume potpisivati?

Potpisat ćemo sporazum, ali nama nije bitno da netko nešto potpiše. Potpisao je HDZ prošlog puta, ali se nisu držali onoga što su potpisali. Nama je bitno da su ovoga puta pokazali kroz zakone koje je Most dao u proceduru, da brane ono za što se Most zalagao i u Saboru, da glasuju za te naše prijedloge. Imali smo već izglasavanje zakona kojim se smanjuje financiranje političkih stranaka, tako da ovaj HDZ pokazuje da želi neke stvari u Hrvatskoj mijenjati. Hoće li to biti tako do kraja mandata…

Pitam Vas zbog toga što je Petrov potpisivao i kod javnog bilježnika. Što će se potpisati da se te krizne situacije između HDZ-a i Mosta dolaze.

Nije mi jasno kakve veze ima potpis gospodina Petrova s ovim vašim pitanjem. Oni su pokazali sada, djelovanjem kroz Sabor, da žele stvari mijenjati. Mi smo uvjereni da ako se takva suradnja…

Dakle, Vi im vjerujete i bez potpisa?

Vjerujemo i bez potpisa. Znači, djelima su to za sada pokazali. Ako to ne bude tako, Most uvijek može izaći iz Vlade. Imamo mogućnost uvijek otići u opoziciju.

Facebook Komentari