Odbor za zakonodavstvo ni drugi dan nije uspio odraditi sjednicu do kraja, oporba srušila kvorum

Saborski Odbor za zakonodavstvo ni drugi dan za redom nije uspio odraditi sjednicu do kraja, i to zahvaljujući oporbi koja je u pola rasprave o Ovršnom zakonu srušila kvorum. Članovi Odbora ipak su upjeli raspraviti izmjene Zakona o HRT-u, o kojima danas raspravlja i Sabor, a na temelju kojih će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

Mostov Nikola Grmoja članovima Odbora je kazao da će “sa šest milijuna kuna koje su uzeli političkim strankama pomoći ovršenima”, a SDP-ov Peđa Grbin mu je uzvratio kako je to populistička mjera te kako očito ne razumije temu o kojoj govori. Poručio je kako on nema namjeru dalje sudjelovati u toj raspravi, te se zajedno s kolegama iz oporbe ustao i napustio sjednicu. Predsjednik odbora, HDZ-ov Dražen Bošnjaković kaže da njegova stranka podržava izmjene zakona, ali i kako bi zakon trebalo doraditi do drugog čitanja.

“Žao mi je što je oporba srušila kvorum, zakon je u redovnoj proceduri i bilo bi bolje da se do drugog čitanja zakon popravio, tim više što je oporba pozdravila smisao zakona”, komentirao je Bošnjaković.

Grbin je poslije na Facebooku komentirao zašto su napustili sjednicu.

“Otišli smo sa sjednice ne zbog svađe, nego zbog toga što ne želimo sudjelovati u cirkusu Mosta i HDZ-a. Ovršni zakon je previše bitan da bi se donosio u postupku kojem ne prethodi propisana procedura, a u donošenju parcijalnih rješenja nećemo sudjelovati!”, napisao je Grbin, piše Večernji.

Facebook Komentari