Modernizacija i svečano otvaranje: Novo lice ZOO-a posjetitelji će moći razgledati od 9 do 17 sati

Modernizirani zagrebački Zoološki vrt svečano je otvoren u nedjelju, 16. listopada.

Novo lice ZOO-a posjetitelji će moći razgledati od 9 do 17 sati, a za dolazak će moći koristiti samo glavni ulaz, onaj izgrađen na mjestu staroga kraj Prvoga maksimirskog jezera.

Nakon dvije godine radova dovršen je projekt “Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba prva faza”, a edukatori i drugi djelatnici ZOO-a posjetitelje će upoznavati s najvažnijim novostima. Na nekoliko ih mjesta očekuju i atraktivni zabavni sadržaji, ističu u priopćenju iz ZOO-a.

U sklopu tog projekta, u Vrtu su izgrađeni volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u ZOO, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište.

Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara, a izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i uređenjem tog otoka, Zoološki vrt se prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

Cilj projekta je povećati kvalitetu turističke ponude Grada Zagreba i Zoološkog vrta Zagreb izgradnjom novih atraktivnih sadržaja namijenjenih smještaju životinja i kvalitetnijem pružanju usluga posjetiteljima. Jedan od ciljeva projekta je svakako povećanje broja posjetitelja s dosadašnjih 260.000 na 350.000 godišnje te povećanje broja korisnika edukacije sa 18.000 na 24.000 godišnje. Kroz povećanje turističkog i edukacijskog potencijala i ponude Zoološkog vrta svakako se jača turistički potencijal grada Zagreba, uz istovremenu uspostavu učinkovitijeg sustava upravljanja i poslovanja ustanove. Realizacija ciljeva Projekta uključuje i otvaranje 13 novih radnih mjesta uz nove poslovne prilike za male i srednje poduzetnike, bez obzira na to je li riječ o postojećim ili budućim dobavljačima radova, roba i usluga Zoološkom vrtu.

Nositelj projekta: Grad Zagreb
Partner: Ustanova ZOO Zagreb
Ukupna vrijednost projekta je 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Facebook Komentari