Vrdoljak: Kada političari gube autoritet odričemo se demokratskih vrijednosti; komentirao Milanovića

U razgovor za Dnevnik HTV-a novi potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak je rekao kako građani očekuju da će zastupnici biti odgovorni prema svojim biračima. Moramo dovesti političku kulturu i komunikaciju na novu razinu. Biranjem tema i prioriteta moramo vratiti dignitet hrvatskom političkom sustavu, rekao je Vrdoljak.

“Kada političari gube autoritet odričemo se demokratskih vrijednosti”, dodao je. Komentirajući neprisustvovanje Zorana Milanovića na svečanom dijelu sjednice, samo je rekao kako je Narodna koalicija postojala prije izbora. “HNS sada ima klub od 11 zastupnika, imamo politiku liberalno-građanske demokracije, a SDP je socijaldemokracija, naša pozicija zajedničkog rada u opoziji nije direktno vezana uz zajednički sustav vrijednosti i političke prioritete. Svatko radi svoj posao, ali ćemo surađivati u oporbi”, rekao je Vrdoljak.

Na pitanje do kada će trajati večerašnja saborska sjednica, potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner je rekao kako očekuje da neće dugo jer su na dnevnom redu manje atraktivne točke. Riječ je o zakonima koji su nužni da se sredinom tjedna formira nova vlada. Građani ne bi tolerirali nova odugovlačenja, rekao je Reiner.

Vrdoljak smatra da je ustroj vlade i ministarstava vrlo atraktivna tema, ali prepušta vladajućima da ih ustroje prema svojoj zamisli.

Facebook Komentari