Šimić: Kovačič će vrlo vjerojatno biti ministar i potpredsjednik vlade

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić kazao je za N1 kako će njegov stranački kolega Ivan Kovačić vjerojatno biti ministar uprave i potpredsjednik Sabora.

Koji su zaključci današnjeg sastanka s HDZ-om?

Utvrdili smo isti sastav što se tiče predsjednika Kluba zastupnika, a zamjenici su Grmoja i Ninčević. Dogovorili smo protokol za sjednicu Sabora i točke koje ćemo raditi nakon kosntituiranja Sabora.

Koje ćemo točke vidjeti danas na dnevnom redu?

Odnose se sve na novi ustroj vlade, jedan se odnosi i na prava zastupnika tj. korekcije kod 6+6 sustava, a to znači ukidanje prava za sve zastupnike koji nisu minimalno godinu dana u Saboru. Ako se ne izglasaju danas nastavljamo sutra s radom, a ako izglasamo u ponedjeljak nastavljamo sa zakonom o financiranju stranaka koji će biti na prvi na redu.

Hoće li svi o osim Jurline Alibegović ostati ministri i hoće li će Kovačič biti minstar uprave i potpredsjednik Vlade?

Sastav vlade se usvaja u srijedu. Mislimo da su naši ministri radili dobar posao. Kovačič će vrlo vjerojatno biti ministar i potpredsjednik vlade.

Kako ćete kadrovirati u agencijama?

Partneri smo i dogovorili smo da ćemo kadrovska rješenja skupa raspraviti. Što se tiče ministarstava Mosta tu ćemo ponuditi naše najbolje kandidate.

Facebook Komentari