Pusić: Ovaj zadnji saziv Sabora bio je lošiji od bilo čega, Bebić: očekujem veću kvalitetu

U samo deset mjeseci po drugi put svjedočili smo konstituiranju Sabora. Hoće li deveti saziv biti uspješniji od osmog i kako će funkcionirati novi sustav predsjedanja Saborom, neka su od pitanja koja su analizirana u večerašnjoj Temi dana.

Božo Petrov je od gradonačelnika Metkovića preko potpredsjednika Vlade do predsjednika Sabora stigao u manje od godinu dana. Među ostalim, u svojem nastupnom govoru u Saboru rekao je da su veliki zadaci i pred Vladom i pred Saborom, kako bi se potaknuo gospodarski rast, zapošljavanje i demografska obnova.

Rekao je također Božo Petrov da će se potruditi da se aktualni sat češće održava, da se ojača rad saborskih odbora, da saborski zastupnici više surađuju sa sindikatima i udrugama civilnog društva, ali također poslao i upozorenje zastupnicima.

Gosti emisije HRT-a bio je iskusni politički dvojac – bivša potpredsjednica Sabora Vesna Pusić i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

“Kako vrijeme prolazi i mijenjaju se saborski zastupnici kroz izbore sve se više i više konsolidiramo u smislu demokratskog ponašanja i da tu napredujemo. Čvrsto se nadam se da će ovaj saziv sabora pokazati kvalitetu više”, kazao je Bebić.

“Pozdravljam Luku Bebića. Mi smo zajedno bili u Saboru kad je on bio predsjednik Sabora. Bili smo na drugim stranama, ali smo dobro surađivali. To je cilj kojem treba težiiti. Ljudi se mogu ne slagati, mogu biti na različitim političkim stranama, ali prostote, bezobrazluci, osobna vrijeđanja degradiraju Sabor. Sada sam peti put izabrana u parlament i osmi saziv sSbora bio je apsolutno najgore što sam ikad vidjela u tom pogledu, dakle po razini. Nadam se da će opvaj saziv Sabora biti bolji. Prvo stabilnija je parlamentarna većina i to čini manje nervoznim pojedine aktere. Nadam se da će se svi potruditi, ja sam uvijek za vrlo oštru raspravu, ali protiv ekscesa kojih je bilo u prošlom sazivu Saboru. Moram reći da ovo, nažalost što Bebić više priželjkuje nego vidi, da je svaki saziv Sabor bolji, ovaj zadnji saziv Sabora je bio lošiji od bilo čega u čemu ste vi prije toga bili, pa i predsjedali”, rekla je Pusić.

Facebook Komentari