Odvjetnik Brune Marića: Bilo ih je desetak, pokušali su ga ubiti, jasno je zašto nosi pištolj

Nogometni sudac Bruno Marić danas je brutalno pretučen u jednom restoranu u Stobreču pokraj Splita.

Napadači su u restoran upali maskirani i naoružani palicama i bokserima, a Marić je nakon incidenta prevezen u splitsku bolnicu gdje mu se saniraju ozljede.

Iz Splita se u RTL Danas uživo javio odvjetnik Brune Marića, Vladimir Gredelj, koji je bio svjedok napada.

U kakvom je stanju gospodin Marić?

“Prije svega moram reći da sam i sam u teškom šoku, jer dok mi razgovaramo, moj prijatelj Bruno Marić se sa teškim ozljedama glave nalazi u splitskoj bolnici.”

Tko vas je napao i kako je to izgledalo?

“Izgledalo je grozno. Za vrijeme ručka u restoran je upalo šest do desetak mladića, svih redom maskiranih, s očima punim mržnje, rukama punim raznih predmeta. Čim su ugledali Brunu za stolom, okomili su se na njega, srušili ga i počeli ga udarati svime. Spasio se podizanjem ruku iznad glave, i ruke su mu sve izudarane, no one su ublažile neke udarce koji su mogli dovesti i do njegove smrti.”

Je li ovo po vama pokušaj ubojstva?

“Apsolutno, oni su došli s namjerom da ga povrijede i s obzirom na predmete u rukama, intenzitet napada i bezobzirnost, oni su svakako došli s namjerom da ubiju Brunu Marića.”

Je li točno da ste uspjeli svladati jednog napadača i predati ga policiji? 

“Tako je, jedan napadač je zadržan i predan policiji.”

Je li točno da je gospodin Marić kod sebe imao pištolj?

“Da, imao ga je, u jednom ga je trenutku izvukao kako bi zastrašio mladića, međutim nije ga kanio upotrijebiti.”, piše RTL.

Zašto nogometni sudac uz sebe nosi pištolj?

“To ćete morati pitati njega, ali mislim da je odgovor više nego jasan, a ovi događaji pokazuju da ga nosi s pravom. Split je grad u kojem se on ne osjeća sigurno, a ne osjeća se sigurno barem od momenta kada je nakon jedne utakmice Dinama i Hajduka tadašnji funkcioner Hajduka Ljubo Pavasović zaprijetio Bruni da neće živ napustiti Split. Mislim da bi svaki racionalan čovjek s dozvolom za nošenje oružja to oružje nosio sa sobom.”

Što mislite tko stoji iza napada?

“Samo sam htio iskoristiti priliku da kažem da ova mržnja u očima mladih ljudi nije slučajna. Po meni, ta je mržnja bildana od bivše uprave Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Pavasovićem. Nije normalno s tog mjesta koje je on tada obnašao pozivati na smrt i linč nogometnog suca, a imali su i pomoć u radu vaših kolega novinara, neki mediji ne zaslužuju da izlaze. Da sam ja nadležan ministar, ja bi zabranio neke medije.”

Facebook Komentari