Ministarstvo socijalne politike i mladih: Napadi Jutarnjeg lista na ministricu Juretić su zlonamjerni

Ministarstvo socijalne politike i mladih poslalo je priopćenje pod naslovom ‘Napadi na ministricu Juretić su osobne prirode s ciljem tendencioznog i zlonamjernog dezinformiranja javnosti u vrijeme slaganja nove Vlade’ kao reakciju na pisanja Jutarnjeg lista. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Budući da Jutarnji list učestalo dezinformira javnost iznoseći tendenciozne i zlonamjerne dezinformacije kojima je cilj napad na ministricu socijalne politike i mladih Bernardicu Juretić osobno i to upravo u vrijeme kad je novi mandatar najavio razgovor s kandidatima za ministre u novoj  Vladi, u potpunosti odbacujemo navode o protuzakonitom zapošljavanju kroz ugovore u djelu u mandatu ministrice Juretić.

Radi istinitog informiranja javnosti navodimo kako je ministrica Juretić zatekla 7 ugovora o djelu, a radi potreba posla u potpuno ispražnjenom Kabinetu ministrice sklopljena su samo dva nova ugovora o djelu sa stručnim i kompetentnim osobama koje obavljaju poslove za koje unutar ministarstva ne postoje ljudi istih znanja i kompetencija.

Ministarstvo socijalne politike i mladih je u dva navrata tražilo odobrenje od Ministarstva uprave za nova zapošljavanja, ističući kako je 15-tak službenika otišlo iz MSPM, a Kabinet ministrice je ispražnjen zbog tzv. “revolving door” zapošljavanja koji je kao model bivše Vlade odlukom Ustavnog suda proglašen neustavnim. Budući da odobrenje od Ministarstva uprave nismo dobili, kao ni odobrenje Plana prijema zapošljavanja, radi funkcioniranja Kabineta ministrice, potpisana su samo 2 nova ugovora o djelu. Pri tome ističemo kako ovim ugovorima nisu probijena sredstva u proračunu ministarstva predviđena i osigurana upravo za zapošljavanje preko ugovora o djelu.

Radi istinitog informiranja javnosti navodimo kako su u prijašnjem mandatu primjerice, kontinuirano sklapani ugovori s istim osobama i za iste poslove, no za to nije postojalo zanimanje javnosti i o tome se nije pisalo iako je samo u 2014. g. sklopljeno 17 takvih ugovora.

Činjenicu da ministrica Juretić sve zatečene ugovore iz vremena bivše ministrice nije raskinula i ljude ostavila bez posla i poslala na ulicu, mediji nisu pozdravili već dezinformiraju javnost navodnim novim ugovorima u njezinom mandatu. Stoga je jedini razlog napada na ministricu Juretić više nego očito osobne naravi s ciljem narušavanja njezinog profesionalnog integriteta u vrijeme slaganja nove hrvatske Vlade.

 

Radi pravodobnog informiranja javnosti molimo da u cijelosti objavite ovo priopćenje.

S poštovanjem,

Ministarstvo socijalne politike i mladih”, stoji u priopćenju.

Facebook Komentari