Vrdoljak: Kada se pogleda istina, Most ne može biti partner nikome, pa ni svojim biračima

U Novom danu gostovao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Kako komentirate mogućnost da se vlast formira bez Mosta? Plenković je najavio mogućnost da sakupi 76 potpisa bez te stranke.

To je neki novi trenutak, ali ja imam dojam da pregovori predugo traju, očito da je došlo do problema oko podjela plijena, a na početku je trebala biti mantra da je važna budućnost građana, a ne podjela fotelja.

Kako komentirate informacije da bi mjesto predsjednika Sabora moglo biti rotirajuće, odnosno da se obnašanje te funkcije podijeli između te dvije stranke, svakoj po dvije godine mandata?

Nije to bila do sada praksa, mislim da to dokazuje nepovjerenje Mosta i HDZ-a, Most traži izalaz da bi otišao u opoziciju. Most je jedan parazit koji se hrani se supstancom drugih stranaka, traže načine kako bi zakomplicirali pregovore i otišli u opoziciju.

Gostujući u emisiji N1 televizije predsjednik HSU-a Silvano Hrelja najavio je da bi u određenim uvjetima prihvatio ponudu Plenkovića za sudjelovanje u vlasti. Je li moguć dijalog HNS-a i HDZ-a?

Naš je odgovor isti već nekoliko tjedana. HNS ide u opoziciju, očekujem da Mostu nećemo biti alibi za izbjegavanje njihove političke odgovornosti. Naša je pozicija sigurno opozicija, to smo rekli, ne trgujemo, pripremo se za lokalane izbore. Moguće da Most ne želi preuzeti odgovornost kako bi nastavio biti u opoziciji i nastavio biti parazit u hrvatskoj politici.

Nakon izbora došlo je do trgovanja mandatima.

To nije dobro, to destabilizira politički sustav i time birači gube povjerenje u politiku. Mislim da trebaju postojati stabilne političke opcije, koje nemaju niti želju za takvim trgovanjem. To su neke novine, koje ja nisam očekivao, ali popravit će se i to za neku godinu. Na ovaj period će se tada gledati kao na jedan loš period.

Već je šest zastupnika Narodne kolicije, pet HSS-ovih i jedan HSU-ov dao potpise Plenkoviću. Kako to komentirate?

To njima stabilizira u ovom trenuku vladu, HDZ traži izlaz od destabilirajućeg Mosta. Kada se pogleda istina, Most ne može biti partner nikome, pa ni svojim biračima, i onda se dođe do situacije da se traži alternativa.

Facebook Komentari