Jandroković o zahtjevima Mosta, proglašenju gospodarskog pojasa i smanjenju RTV pretplate

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković optimističan je što se tiče pregovora s Mostom. Rasprave su argumentirane i postignut je visok stupanj suglasnosti u nekim točkama, rekao je jutros nakon jučerašnjih četverosatnih pregovora.

Ipak, o nekim temama još uvijek treba razgovarati, istaknuo je, a jedna od njih je i poslovanje Hrvatske radiotelevizije. Idući sastanak HDZ-a i Mosta održat će se za tjedan dana. “Svjesni smo svega i vodit ćemo računa da rješenje ne ugrozi ono što je zadaća HRT-a kao javne televizije. Isto tako HRT, kao i druge javne ustanove – mora racionalno poslovati”, poručio je Gordan Jandroković.

“O proglašenju gospodarskog pojasa s Mostom se razgovara i to je jedno delikatno pitanje. Suglasili smo se da idemo u smjeru prema proglašenju gospodarskog pojasa, ali i da prije toga provedemo sve potrebne radnje kako bi to onda bilo u potpunosti u interesu Hrvatske”, rekao je Jandroković za HTV ispred središnjice HDZ-a na pitanje je li proglašenje gospodarskog pojasa jedna od točaka o kojoj su s Mostom potrebne dodatne konzultacije.

Share This Article