Ipak je u javnost izišla izborna anketa koju Promocija Plus nije htjela objaviti

Iako su iz Promocije Plus prije nekoliko dana objavili kako ovog mjeseca neće objaviti redovito CRO Demoskop – mjesečno analiziranje političkih preferencija birača, i to zato što ne žele da rezultati istraživanja budu predmetom političkih rasprava, Index je ipak uspio dobiti uvid u rezultate najnovije ankete.

Podaci su prikupljani u razdoblju od 1 do 3. rujna 2016., na uzorku od 1.300 ispitanika. Standardna greška uzorka iznosi ±2,7% uz razinu pouzdanosti od 95%.

SDP-ova koalicija (SDP-HNS-HSS-HSU) tako je u ovome istraživanju dobila 34,5 posto potpore birača (0,1 posto više nego u kolovozu). Na drugome mjestu se nalazi HDZ-ova koalicija (HDZ-HSLS-HDS-Hrast), koja je dobila 27,2 posto potpore (0,8 posto više nego u kolovozu).

HDZ-ovu koaliciju prati MOST, s 8,8 posto podrške (1,6 posto manje nego u kolovozu). Na četvrtome mjestu se nalazi koalicija Živog zida (Živi zid-Promijenimo Hrvatsku-Akcija mladih) sa 6 posto (0,4 posto manje nego prije mjesec dana), a na petome ona Bandić Milan 365 (Bandić Milan 365-Reformisti-Novi val-BUZ), s 3,1 posto (1 posto više nego u kolovozu).

Oko 10 posto građana neodlučno

Njih prate HDSSB-ova koalicija (HDSSB-HKS) s 1,7 posto, koalicija IDS-a (IDS-PGS-RI) s 1,6 posto te Pametno s 1,5 posto.

Slijedi HSP AS-ova koalicija (HSP AS-Desno-HKDU-HDS-USP) s 1,3 posto, koalicija NL Stipe Petrine s 1 posto te HSP-ova koalicija s 1 posto.

Laburisti pak imaju 0,7 posto podrške.

Čak 10 posto ispitanika je neodlučno pred izbore.

Facebook Komentari